HEOBS: geen schulden, minder zorgen

Uw financiƫle leven weer op de rit krijgen?

Vraag vrijblijvend advies

Budgetbegeleiding geeft grip op de zaak

Budgetbegeleiding

Het kan soms lastig zijn om de financiële huishouding onder controle te houden. Budgetbegeleiding kan in zo’n geval een uitkomst bieden voor velen. Door middel van budgetbegeleiding leert u namelijk precies hoe u uw inkomsten- en uitgavenpatroon kunt beheren. 

Neem contact op en maak vrijblijvend een afspraak met één van onze adviseurs om uw mogelijkheden met betrekking tot budgetbegeleiding te verkennen.

Budgetbegeleiding: u bepaalt

Met budgetbegeleiding behoudt u zelf de controle en beheer over uw financiën. Uiteraard wordt u, indien gewenst nauwgezet, begeleid door onze adviseurs. Zij staan u met raad en daad bij.

Onze rol in budgetbegeleiding is om u te voorzien van advies en raadgeving, waarmee u zelf weloverwogen beslissingen kunt nemen. Tevens maken we eenmalig een budgetplan, dat u verder zelf zult kunnen bijhouden.

Budgetbegeleiding, voor wie is het bedoeld?

Heeft u moeite met het bijhouden van uw financiële administratie? Vindt u het lastig om zelfstandig uw rekeningen te betalen en het overzicht hierin te bewaren? Dan kunt u bij HEOBS terecht voor ondersteuning en advies. Neem vrijblijvend contact op met ons.

Let wel op: budgetbegeleiding of budgetbeheer biedt geen oplossing voor grote schulden. Mocht u te maken hebben met grote, vaak problematische schulden dan helpen wij u graag in de vorm van beschermingsbewind of budgetbeheer met daaraan gekoppeld schuldhulpverlening.

Voordelen van Budgetbegeleiding

  • HEOBS helpt u met uw persoonlijke financiële administratie, zoals inventariseren van te betalen rekeningen en samen een budgetplan opstellen.
  • Wij helpen u met het inventariseren van alle inkomsten en uitgaven waarmee u maandelijks, per kwartaal, halfjaarlijks of jaarlijks mee te maken heeft.
  • U blijft zelf in controle en voert ook zelf alle betalingen uit, conform de afspraken die we samen maken.
  • Afhankelijk van uw wensen plannen we tijd in. Dat kan bijvoorbeeld eerst wekelijks en/of  naar behoefte minder vaak.
Wilt een vrijblijvende afspraak maken om de mogelijkheden van budgetbegeleiding in uw situatie te verkennen? Neem contact op met één van onze adviseurs.

Nadelen van Budgetbegeleiding

  • Mocht het u niet lukken om tijdig betalingen te voldoen, of u te houden aan het budgetplan, dan blijft u zelf verantwoordelijk.
Wilt u liever de verantwoordelijkheid bij ons neerleggen? Dat kan in de vorm van beschermingsbewind of budgetbeheer met eventueel daaraan gekoppeld schuldhulpverlening. Als er nog geen schulden zijn, dan is budgetbeheer voldoende.