HEOBS: geen schulden, minder zorgen

Uw financiƫle leven weer op de rit krijgen?

Vraag vrijblijvend advies

Budgetbeheer brengt financiële stabiliteit terug

Budgetbeheer

Soms lukt het niet om de financiën op eigen kracht op de rit te houden. In dat geval biedt budgetbeheer een mogelijke uitkomst. Met budgetbeheer krijgt u namelijk hulp van professionals en worden de financiën voor u beheerd. Budgetbeheer vanuit HEOBS kent een persoonlijke aanpak en uw (financiële) welzijn staat altijd vooropgesteld.

Maak vrijblijvend een afspraak met één van onze adviseures om uw mogelijkheden met betrekking tot budgetbeheer te verkennen

Vraag vrijblijvend advies

Budgetbeheer van HEOBS ontzorgt

In het budgetbeheer traject van HEOBS nemen uw budget in beheer, ter bescherming voor uzelf.
Na het aanmelden en invullen van het intakeformulier wordt u uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek om uw situatie uitgebreid in kaart te brengen. Indien gewenst komen wij bij u thuis op bezoek, zodat u in uw vertrouwde omgeving kunt verblijven tijdens de kennismaking.

U kunt het intakeformulier vooraf het intakegesprek invullen, zodat wij alvast inzicht krijgen in uw situatie, zodat we meteen aan de slag kunnen gaan voor een plan dat is afgestemd op uw situatie. Vervolgens gaan wij er alles aan doen om uw fiancinciën weer op de rit te krijgen.

Bovendien helpt HEOBS u met het kwijtschelden van schulden als u aan de normen voldoet. Ook helpen wij u met het sollicitatieproces en nemen contact op met het UWV, zodat u kunt solliciteren op een passende baan.

Mocht u ernstige problemen aan de horizon zien, zoals bijvoorbeeld huisuitzetting, zorg er dan voor dat u meteen hulp aanvraagt. Indien u reeds een brief thuis heeft gekregen met het bericht van huisuitzetten, moeten we dit meteen oplossen via de rechtbank. In dat geval raden wij u sterk aan om vandaag nog contact op te nemen (link naar contact opnemen) met één van onze adviseurs om de uitzetting te voorkomen.

Hoe ziet het budgetbeheer traject eruit?

Budgetbeheer is een traject dat niet via de rechtbank plaatsvindt. Het is dus een vrijwillig traject waarbij wij voor langere tijd een afspraak met elkaar maken. Er wordt wel met een contract gewerkt, echter kunt u dit het beste zien als een stok achter de deur. Het traject ziet er alsvolgt uit:
 1. U neemt contact op met HEOBS en vult het formulier in
 2. Het Intake gesprek vindt plaats bij ons op kantoor of bij u thuis
 3. We stellen samen een contract op waar HEOBS en u zich aan dient te houden
 4. HEOBS gaat voor u aan de slag en opent een tweede rekening waar geld op wordt gestort volgens het budgetplan
 5. Indien noodzakelijk worden schulden afgelost met een schuldhulpverlening traject
 6. Indien noodzakelijk wordt huisuitzetting of het afsluiten van energie voorkomen. Ook dit gaat gepaard met schuldhulpverlening

Voordelen Budgetbeheer

 • In tegenstelling tot veel andere financiële dienstverleners rekent HEOBS geen kosten voor het intake gesprek.
 • Uw financiële zaken worden beheerd door professionals. U hoeft zich geen zorgen te maken over financiële beslissingen ten tijden van het budgetbeheer traject
 • U hoeft zich geen zorgen te maken over huisuitzetting of het afsluiten van energie. HEOBS gaat voor u aan de slag om ernstige scenario’s zoals, problematische schulden, huisuitzetting of het afsluiten van energie te. Echter, wanneer een situatie al zover is gekomen is er vaak sprake van (problematische) schulden die wij samen met u proberen op te lossen.
 • Het traject kan zonder tussenkomst van de rechtbank worden gestart. Het budgetbeheer traject is geheel op vrijwillige basis en dient ter bescherming tegen uzelf.
 • HEOBS spaart voor u, zodat u aan het einde van het traject een buffer heeft opgebouwd waarmee u verder kunt met uw leven. Zo kunt u bijvoorbeeld sparen voor het behalen van uw rijbewijs of andere praktische zaken die u verder kunnen helpen.
 • HEOBS helpt u, indien gewenst, met het sollicitatieproces van het UWV.

Nadelen Budgetbeheer

 • U tekent voor langere tijd, meestal 3 jaar, een contract. De voorwaarden van het contract zijn afhankelijk van uw situatie.
Neem contact op en maak vrijblijven een afspraak met één van onze adviseures om uw mogelijkheden met betrekking tot budgetbeheer te verkennen