HEOBS: geen schulden, minder zorgen

Uw financiƫle leven weer op de rit krijgen?

Vraag vrijblijvend advies

Hulp bij belastingaangifte particulier

Aangifte inkomstenbelasting 2020

WSNP, Kredietbanken, Belastingdienst en Verplichte Aangifte inkomstenbelasting 2020.

Als u in de Wettelijke Schuldsanering Natuurlijke Personen, kortweg WSNP zit, dan moet van de WSNP-bewindvoerder altijd Belastingaangifte doen. Zelfs als u geen brief van de Belastingdienst ontvangt. Klik op de link hieronder om meteen belastinghulp aan te vragen via het aanmeldformulier.
 

Vraag belastinghulp aan
 

Deze verplichte eis geldt ook voor de Gemeentelijke Kredietbanken.
Wanneer u een inkomen geniet uit arbeidsloon en/of een uitkering, dan kan het zijn dat u ieder jaar belastingaangifte moet doen over uw inkomen. De belastingaangifte gaat altijd over het voorgaande jaar. Dat betekent dat u in 2021 aangifte doet over uw inkomsten van het jaar 2020. De aangiftebrieven van de Belastingdienst zijn meestal gedateerd op 27-2-2021 en staan reeds in “Mijn Overheid” en sommigen van u hebben deze al in de brievenbus ontvangen.

De belastingdienst vereist dat uw aangifte inkomstenbelasting over het jaar 2020 vóór 1 mei 2021 is ingediend. Indien gewenst kan er uitstel van uw belastingaangifte aangevraagd worden. Deze wotdt dan verleend tot 1 september 2021. Is het doen van belastingaangifte problematisch, moeilijk of reden voor zorgen? Dan helpen wij u graag met het doen van uw aangifte inkomstenbelasting. Neem contact op met één van onze adviseurs of meld u meteen aan voa ons aanmeldformulier.  HEOBS neemt, meestal binnen 1 werkdag, contact met u op om een afspraak in te plannen.

Hulp bij uw aangifte inkomstenbelasting

HEOBS ondersteunt u graag bij het doen van uw aangifte inkomstenbelasting. Wij willen namelijk voorkomen dat u fouten maakt tijdens het doen van de belastingaangifte. Tegelijkertijd willen wij ervoor zorgen dat u het maximale uit uw belastingaangifte haalt, zodat u zichzelf niet tekort doet.

Wij verzorgen uw belastingaangifte inkomstenbelasting uit loon/uitkering met alle zorg en aandacht die het vereist. Wij houden rekening met uw ziektekosten, overige aftrekposten, buitengewone uitgaven en eventuele giften. Wij kunnen de belastingaangifte volledig voor u verzorgen, zodat u zich hier geen zorgen over hoeft te maken.

Waarom belastinghulp?

Voor sommigen is het doen van belastingaangifte een reden voor zorgen. Dit is ook niet geheel onterecht, want fouten tijdens het invullen van uw belastingaangifte kunnen ervoor zorgen dat u te maken krijgt met (onnodige) kosten of belastingaanslagen achteraf.

Daarentegen is kan het zorgvuldig invullen van de belastingaangifte, met alle aftrekposten en toeslagen in acht genomen, ervoor zorgen dat u aan het einde van het jaar geld terug krijgt van de belastingdienst (belastingteruggave).

Voor wie is belastinghulp bedoeld?

Belastinghulp via HEOBS is bedoeld voor particulieren (géén zzp-ers of eenmanszaken) die hier zelf niet toe in staat zijn, om wat voor reden dan ook. Wij beperken de dienstverlening tot het doen van Inkomstenbelastingaangifte over uw inkomen uit loon of uitkering.

Ook in het geval van (problematische) schulden kan het zinvol zijn om hulp in te schakelen bij het doen van uw belastingaangifte. Heeft u schulden? Overweeg dan ook om contact met ons op te nemen voor budgetbegeleiding, budgetbeheer, of schuldhulpverlening.

Voordelen belastinghulp door HEOBS

  • Wij houden rekening met al uw aftrekposten, zoals bijvoorbeeld ziektekosten.
  • Wij beoordelen uw situatie en gaan na of er nog andere aftrekposten zijn waar u recht op heeft.
  • Wij zorgen dat zo zoveel mogelijk belastinggeld terugkrijgt volgens de wettelijke bepalingen. Heeft u al een Voorlopige Aanslag (VA2020) ontvangen? De teruggave vindt vooraf plaats in maandelijkse termijnen, die rond de 15e van iedere maand uitbetaald worden. Wij kunnen deze ook voor u controleren.
  • Wij controleren ook of u recht heeft op aanvullende toeslagen en vragen, indien gewenst, deze voor u aan of passen deze, in overleg met u, aan naar de realiteit.
  • Wij controleren ook of u nog steeds recht heeft op uw reeds toegekende toeslagen. Eventueel geven wij adviezen voor wijzigingen, maar kunnen deze ook verwerken en aanpassen aan de realiteit.

Tarieven HEOBS voor aangifte inkomstenbelasting 2020

Klanten, die onder beschermingsbewind staan of klanten met budgetbeheer bij HEOBS: aangifte inkomstenbelasting en bewaking van toeslagen zit in het maandtarief en is dus een extra gratis dienstverlening. Download het tarievenoverzicht hieronder.

Download

Eenvoudig hulp inschakelen via ons aanmeldformulier

Heeft u behoefte aan belastinghulp? Vul dan ons aanmeldformulier in en dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op. Heeft u vragen? Vraag vrijblijvend advies bij één van onze adviseurs of neem contact op via [telefoon nummer].